כמאמנת אישית לכלכלת המשפחה עם נסיון רב בהובלת המתאמנים שלי לפריצת דרך כלכלית והגשמת היעדים הפיננסיים שלהם, אני נפגשת לא מעט באנשים שלא מצליחים להבין:
מה הסיבה לכך שאינם מצליחים לשלוט בהוצאות הכספיות שלהם?
אני יכולה לספר לכם שבכמעט כל המקרים מדובר בהרגל שהתקבע מסיבות שונות או משונות: סיבות רגשיות פחדים, או סיבות תקשורתיות בין בני הזוג
כדי להבין מה הגורם המשפיע ביותר , עליהם להבין בתחילה מהם ההוצאות הגדולות שלהם, מהם ה"חורים הגדולים" בכיס שלהם , שלב זה מאיר עיניים ומביא אנשים לתובנות שהם לא חלמו עליהם.
ולכן השלב הראשון באימון כלכלי משפחתי הוא ריכוז כל ההוצאות (כל ההוצאות...) ומיד אחר כך ניתוח הנתונים (בהמשך תקבלו כלים נוספים ותעלו שלב במודעות הפיננסית שלכם).
בסרטון TED הבא משתף רוברט. א.בלה מנסיונו כרואה חשבון שמלווה אנשים פרטיים לפריצת דרך כלכלית ומנתח את התובנות הרגשות שעומדות מאחורי ההחלטות הפיננסיות שלהם:
אני יכולה לספר לכם שראיתי דומות להן בחדר האימונים. ותתפלאו כמה הן נפוצות וחוזרות על עצמן.
רוברט. א.בלה סיכם נותן טיפים איך להגיע להבנה מהם ההרגלים הרגשיים שמשפיעים על ההתנהלות הפיננסית שלכם:
רכזו טבלה של כל פעילות ההוצאות הכספיות שלכם (באשראי, מזומן או כל אמצעי תשלום אחר) בששת החודשים האחרונים הוסיפו עמודה של קטגוריות של הוצאות שחוזרות על עצמן, אם ישנם דברים ייחודיים , ציינו גם אותם , לדוגמה מזון, ביגוד, הוצאות רכב וכדומה, שימו לב אם ישנם תתי קטגוריות שיוכלו לעזור לכם להבין מה המשמעות של ההוצאה, לדוגמה בתחום המזון האם אתם מזמינים מזון מהיר? האם המזון שרכשתם נרכש בחנות נוחות (שהיא יקרה משמעותית מחנות רגילה!) השבו בין סוגי ההוצאות הגדולות ותתמקדו בגדולות שבהן.
שימו לב לדפוסים קבועים בהוצאות , ימים קבועים , כמות גדולה, וכדומה. היו סקרנים וחקרנים. בהתחלה, כנראה זה אולי לא יהיה ברור כל כך, אבל אם תשאלו את עצמכם שאלות כגון: "מה הוביל אתכם לבחירה ההיא באותו רגע?" "האם אתם רוכשים פיצה בכל יום חמישי בלילה כי אתם עייפים מכדי לבשל אחרי ההכנות לשבת?"
בדקו אם יש שורה או שורות בהוצאות שהפתיעו אתכם מבחינת הסכום או תדירות שהדפוס מופיע. לדוגמה, האם קניתם את הסמרטפון רגע לפני אירוע גדול במטרה שהחברים שלכם ישימו לב ויראו כמה אתם מוצלחים? או דוגמה אחרת האם אתם מוציאים בקביעות כסף על קניית חטיפים בחנויות נוחות במקום לרכוש מראש או אפילו להכין צידה לדרך?
לסיכום :
ניתן ללמוד כל כך הרבה על עצמנו אם נקדיש זמן להתבוננות וניתוח ההוצאות. מיסיוני הכסף שלנו מכיר אותנו טוב מאוד ומגלה עלינו דברים אפילו יותר משאנחנו יודעים על עצמנו. מעקב וניתוח ההוצאות שלנו יכול לגלות מה אנחנו מכחישים (או מתכחשים אליו) , מהן הדעות הקדומות הנסתרות שלנו, מהם הפחדים ומה מונע מאיתנו להתקדם. אתם תופתעו לאיזה תובנות המאומנים שלי הגיעו ובהתאם לאילו תוצאות ושינויי הרגלים הם השיגו.
אני מזמינה אתכם לפגישת אבחון מפילת אסימונים שתתחיל להביא אתכם למודעות בנושאים רבים שלא חשבתם עליהם
מוזמנים לתאם פגישת אימון כלכלי במרכז שפירא (בין קרית מלאכי לאשקלון) או ברחובות .
בהצלחה !
אפרת אורן מאמנת לכלכלת המשפחה
טלפון: 050-3555585
Comments